Cheese & wine | כל מה שרציתם לדעת על יין וגבינות לכבוד חג השבועות

 

מתלבטים אילו גבינות ואילו יינות להגיש בחג השבועות? מה טעים ומה מתאים?
ניצן סברסקי, ייננית של יקב "אחת", אספה עבורכם כמה כללי אצבע והמלצות מצוינות לחג שבועות אלגנטי וטעים.

Cheese & wine | כל מה שרציתם לדעת על יין וגבינות לכבוד חג השבועות

מאז שמוצרי החלב השתלטו לנו על חג הביכורים נוצר בלבול בכל הנושא של התאמת יין לארוחת החג הלבן, בשביל לבאר ולפשט את ההגדרות נחלצתי לעזרה.

חשוב לזכור שבכל כלל תמיד יש יוצאים מן הכלל ולכל אחד בסופו של דבר יש את טעמו האישי והעדפותיו.

 

אפשר לחלק את סוגי היינות הלבנים באופן גורף לכמה קטגוריות:

  1. יין קינוח - יינות מתוקים, לרוב יהיו ארומטיים ומרוכזים. דוגמאות: סוטראן, אייסווין וכו'
  2. יין לבן מתיישן - יינות שמתיישנים בחביות, יהיו בעלי גוף מלא ועשירים בטעמים. דוגמאות: שרדונה, ויונייה, ריזלינג וכו'
  3. יין לבן רענן - יינות יבשים וקלילים, ארומות לרוב של פירות הדר, עשב ופירות ירוקים עם חמיצות מורגשת. דוגמאות: שנין בלאן, רוסאן, סוביניון בלאן וכו'
  4. יין לבן חצי יבש - יינות עם ארומות טרופיות. דוגמאות: גוורצטרמינר, ריזלינג וכו'
  5. יין מבעבע - קטגוריה מאד נרחבת שמתחלקת לתת קטגוריות שקצר המקום מלהכיל.

 

אחרי שעשינו סדר ביינות הלבנים, הגיע הזמן לסדר גם את סוגי הגבינות. באופן כללי אפשר לחלק את הגבינות לפי החלוקה הבאה:

  1. גבינות רכות -טעמן עדין יחסית. דוגמאות: קממבר, ברי.
  2. גבינות קשות - טעמן מלא. דוגמאות: פרמז'ן, גרוייר.
  3. גבינות כחולות - טעמן עז, עשיר והן חריפות במקצת. דוגמאות: גורגונזולה, רוקפור.
  4. גבינות עיזים - טעמן עדין אך מלא, דוגמאות: סנט מור, בושה.
  5. גבינות כבשים- לרוב טעמן עדין יותר מגבינות העיזים. דוגמאות: פקורינו, מנצ'גו.

 

ועכשיו לשידוך; וכמו בכל שידוך ישנם כללי אצבע שאפשר לעקוב אחריהם, ואפשר גם שלא, כל אחד כראות עיניו וחיכו.
באופן עקרוני נשאף לייצר הרמוניה בין היין לגבינה כדי שאף צד לא ישתלט על השני ולכן נבחר ביין ובגבינה בעלי טעמים מנוגדים ו/או משלימים:

  1. יין לבן רענן ביחד עם גבינות עיזים.
  2. יין קינוח עם גבינות כחולות.
  3. יין חצי יבש עם גבינות כבשים.
  4. יין מתיישן עם גבינות קשות.
  5. יין מבעבע עם גבינות עיזים.

 

הבחירות שלי לחג הקרוב הן:

  1. ג'יימס, שנין בלאן, סוסון ים 2016 - יין יבש בעל ארומות של תפוח אפוי, אשכולית. יין מאוזן בעל חומציות מורגשת. היין יתאים לגבינת קמבבר וברי.
  2. גיוורצטרמינר, אימפרשיין, טפרברג 2017 - יין חצי יבש בעל ארומות של פירות טרופיים, פריך ומאוזן. היין יתאים לגבינת מנצ'גו.
  3. שרדונה C קסטל - יין עשיר ומלא עם ארומות של פרי הדר ושקדים. היין יתאים לגבינת בושה.
  4. הייטסווין, יקבי רמת הגולן, 2015 - יין קינוח, עשיר, בעל ארומות של משמש בשל, ליצ'י ופסיפלורה. היין יתאים לגבינת גורגונזולה.

 

 

 

 

חג שבועות שמח וטעים,

ניצן