יינות לערב החג / אבירם כץ

יינות לערב החג / אבירם כץ

המלצות ליינות לערב החג לצד קופון חג לרכישת יין!

כל שנה הריטואל הזה חוזר על עצמו: כולם רוצים לדעת מה לקנות, מה כדאי, ואיך אפשר כמה שיותר להרשים וכמה שפחות להוציא. כל מי שנתפס בקרב חבריו כ"מבין ביין" בוודאי יודע על מה אני מדבר- כולם מתקשרים ומסמסים שתעזור להם עם "איזה יין לקנות לחג". אז הנה, שני הסנט שלי בעניין. ושיהיה חג שמח.


החג הוא זמן טוב לקנות. הרשתות נלחמות על הקהל והמבצעים (בעיקר על המותגים המובילים) משתלמים במיוחד. זה הזמן לקנות יין פשוט ויומיומי, שיספיק לפחות עד המבצעים של פסח.


היינות המיוצרים כיום בארץ טובים. הימים של יינות פגומים כבר מזמן מאחורינו. בהכללה גסה- כל מה שעולה עד 50₪ לבקבוק מבין היקבים הגדולים (רמת הגולן, כרמל, ברקן, סגל, בנימינה, הרי גליל, רקנאטי, טפרברג) מצדיק את מחירו, והשוני בין היינות, אם לדבר בכנות, מינורי. לכו לפי המחיר, לפי עיצוב התווית, או סתם לפי הזיכרון של מה היה לכם טעים. אין פה על מה להתעכב.


תחשבו לבן. אולי בתחזית מזג האוויר מישהו סיפר לכם שעכשיו "סתיו", אבל אני עדיין מזיע בגב. נדמה לי שכולם כבר הפנימו שיין לבן לא נופל מיין אדום בשום צורה, לא במורכבות, לא בטעם, לא ב'חגיגיות'. תאמינו לי שאתם תופתעו כמה בקבוקים ייגמרו, אם רק תתנו לאורחים אופציה לבנה קלילה ומרעננת ולא רק אדומים כבדים ומעייפים.
טמפרטורה היא דבר חשוב מאוד. הקפידו לצנן את הלבנים היטב במקרר, ואת האדומים לשלוף ממקרר היין, ואם אתם מתארחים היכן שאין מקרר יין (יש עדיין אנשים בעולם בלי מקרר יין בבית!?) פשוט תנו ליין האדום עשר דקות במקרר. הבדל של שתי טמפרטורות בהגשה יכול לשנות יין מהקצה אל הקצה.

ועכשיו כמה המלצות ספציפיות יותר-
הכי מתחת לראדר: יקב טפרברג. כבר כמה שנים שעושים יינות נהדרים, אלגנטיים, מאופקים ומורכבים בטפרברג. נדמה לי שאצל יותר מדי חובבי יין הם עדיין מקובעים בתור "יקב של דוסים", והגיע הזמן לטעום את השינוי ולהשתכנע.
הכי קלאסיקה: יקב קסטל ממשיך להיות אי של יציבות איכותית ומוניטין שעולה משנה לשנה. בין אם מדובר ביין הדגל "גראן וין" או בסדרת "לה וי" הצעירה והנגישה, קסטל תמיד ירשים את האורחים ולא פחות חשוב, יהיה טעים.
ורוד עולה: אין סיבה לא לפתוח את הארוחה עם רוזה צונן, שגם ישתלב מצוין עם סלטים של התחלה. הפייבורטים המקומיים שלי הם הרוזה של כרם שבו, ושני יינות הרוזה של פלדשטיין.
מוכר, וקצת אחרת: את יקב מרגלית אין צורך להכיר. אבל אחרי מעל שני עשורים של זני בורדו, הגיח לו יין חדש- "פרדיגמה" שמו- מבוסס זנים ים תיכוניים (סירה, גרנאש, מורבדר) שזכו לטיפול כמו שרק במרגלית יודעים.
לבן ורציני: דוגמה ללבנים מקומיים שמציעים מורכבות ונפח ובקלות יכולים להחליף יין אדום על תקן מלווה למנה העיקרית? בבקשה. שורש לבן של צרעה, גשם לבן של שאטו גולן, גרנאש בלאן של ויתקין, גאראז' דה פאפא של לוינסון- כולם יינות לבנים שמציעים עושר, מורכבות ולא מעט משקל על החך, ועדיין שומרים על רעננות וחדות, ויכולים בקלות ללוות כל מנה עיקרית בשרית וכבדה.

חג שמח!

♥ מזמינים אתכם להתנסות ולהנות מההמלצות שלנו עם קופון ע"ס 15% הנחה ברשת WINE & MORE על כל מחלקת היין ♥

♥ קוד קופון ללקוחות יורוקייב 80013 ♥