טעמים של קיץ

טעמים של קיץ

במדינה שטופת שמש כמו שלנו, צפוי היה שאנשים ירבו לשתות יינות לבנים המוגשים צונן ומתאימים במזג האוויר הישראלי, אך באופן מפתיע, הישראלים שותים יותר יין אדום, שפחות מתאים לאקלים החם, בפרט בחודשי הקיץ.
לאור מגמה זו, ליקטנו עבורכם מספר זני ענבים מהם מופקים יינות לבנים שישדרגו לכם את חווית השתייה בימים החמים:


גוורצטרמינר: זן המפיק יינות לבנים יבשים וחצי יבשים, המתאפיין בארומה פרחונית וברמת סוכר גבוהה יחסית. בישראל ישנם לא מעט יקבים המפיקים ממנו יינות קינוחים מצוינים. אחד מוצלח במיוחד לטעמנו, הוא שלומברג גוורצטרמינר
פינו גרי: זן צרפתי, האופייני בעיקר לאזור אלזס. המפיק החל מיינות יבשים ועד ליינות קינוח, בהתאם למועד הבציר והבשלת הפרי. אנחנו ממליצים לכם לנסות לצד ארוחת ערב קלילה הוא פינו גרי של יקב רמת הגולן
שרדונה: זן אצילי שמיטיב להסתגל למגוון רחב של קרקעות, ומתאים מאוד לייצור יינות מתיישנים, אשר סופגים את ארומת הוניל ואת המתיקות האופיינית לחביות עץ האלון.
יין שרדונה שמתאים מאוד לשתייה בערב קייצי, הוא קסטל C שרדונה