בחירת יין לארוחה

בחירת יין לארוחה

כאשר מדובר בבחירת היין הנכון לארוחה, נהוג לחשוב כי יין אדום הולך עם בשר ויין לבן עם חלב ודגים. כך אמרו תמיד. האם זה באמת נכון? כיצד ניתן לקבוע הנחה כל כך החלטית שכזו? הרי לכל אחד מאתנו הטעם שלו.

ישנם שילובים קלאסיים הפוגעים, כמעט תמיד, לטעמו של כל פה, הנהנה מאורחה המלווה ביין טוב. שילובים אלו לרוב מוצלחים ובהחלט מומלצים בארוחות הקרבות.

טיפ ראשון

מה לא לשלב עם יין? טעמו של היין צריך להיות מורגש. על כן לא נשלב אותו בארוחה, אשר מכילה טעמים חזקים ממנו. מאכלים עם טעמים חזקים מאוד, של מליחות, חריפות, חמיצות וכדומה, לא יאפשרו לנו להנות מהיין ולכן השילוב אינו מומלץ

טיפ שני

מה כן מתאים לשלב עם יין? לאחר שסיכמנו שתמיד יש מקום לטעם אישי, בכל זאת הבאנו לפניכם מספר שילובים מוצלחים: בשרים העשויים על האש ישתלבו נהדר עם יין אדום בורדו, בעוד שנתחי בשר כבדים מאלה, כגון כתף, אסדו וכדומה, יהיו מצוינים בליווי יין קברנה. דגים ומאכלי ים בעלי טעם עדין יתמזגו מצוין עם שרדונה, שמפניה יבשה, טעמים שיצרו קסם נהדר. קינוחים לרוב לא כדאי לשלב עם יין, אלא אם כן בחרת את היין המתאים לכל קינוח, לאחר נסיונות וטעימות. אך אין זה אומר שלא נוכל להנות מיין כקינוח בפני עצמו, כמו יין מוסקט למשל שהוא סיום מושלם לארוחה מענגת. במידה והיין מופיע בבישול, כחלק ממרכיבי המנה, מן הראוי שגם ילווה אותה לשולחננו.

טיפ שלישי

המלצה אם אנו מגישים אוכל עם טעם כבד, נדאג כי טעם היין יהיה חזק. כאשר האוכל בעל טעם עדין יותר, נבחר יין פחות חזק, אך כזה שמורגש בשילוב הטעם של המנה המוגשת. לדוגמא, סטייק שהוא מזון כבד ובשרני, ישולב עם יין חזק יותר. במידה ונבחר ביין חלש, טעמיו יבלעו ולא נהנה ממנו. בסעודה, שני הטעמים חשובים. הטעם של האוכל והטעם המשובח של היין. אם לא נשמור על היחס, לא נאפשר לטעמים להשתלב. במידה וניצור שילוב טוב תוך התחשבות ביחס דומיננטיות הטעם שלהם, נקבל שילוב מושלם והנאה רצופה.

טיפ אחרון לשימוש

מראה עיניים אין ספק שגם העיניים שלנו תורמות לתחושת התיאבון וכמובן גם לתחושת הסיפוק וההנאה. אפשר להשתדל לשלב מאכלים לבנים עם יינות לבנים ומאכלים בשריים עם יינות אדומים. הצבעוניות האחידה והאסתטית בהחלט עושה את שלה, הן לאוירה והן לחווית הסעודה. אך התחשבו תמיד בעניין חוזק טעמו של היין לעומת חוזק המנה, על מנת שלא יתנגשו הטעמים

בתאבוןJ