מפגעי הקיץ – כך תשמרו על איכות היין בחום והלחות של הקיץ הישראלי

העונה החמה כבר ממש כאן ואיתה מגיעים תנאים שעלולים לפגוע באיכות היין.
אספנו עבורכם טיפים לאחסון ולשימור נכון של אוסף היינות שלכם.

רבים מאיתנו חיכו בקוצר רוח לעונה החמה ולקיץ,
אך לכל הכיף והיתרונות שהקיץ מביא עמו, מצטרפים גם תנאי אקלים שעלולים לפגוע באיכות היינות שלנו. כדי לשמור על אוסף היינות באופן האידיאלי, חשוב להבין את הצרכים שלו.
סיכמנו עבורכם בקצרה את צרכי היין הייחודיים, ומספר כללי אצבע לאחסון נכון שישמור על איכות היינות שלכם.

לחות: 
ברוב אזורי הארץ, מידת הלחות עולה בקיץ באופן משמעותי. לחות גבוהה מדי עלולה להשחית את תווית הבקבוק, כך שלא נזהה את סוג היין ואת תאריך הפתיחה הרצוי שלו. לחות נמוכה מדי, עלולה לגרום נזק חמור מכך- לייבש את הפקק, כך שלא יאטום את הבקבוק באופן מוחלט, מה שיגרום לחדירת חמצן, הפוגם באיכות היין.
כדי לשמור על אוסף היינות שלכם באופן מיטבי, עליכם לאחסן אותו בטמפרטורה שבין 50 ל-70 אחוזים. לא יותר ולא פחות. לכן מומלץ לבחור מקרר יין בעל דפנות העשויות SRA (Stone Relief Aluminum), אשר מוליך חום היטב, ומאפשר ספיגת לחות המתפזרת באופן אחיד בחלל המקרר. כמו כן, חשוב שיהיה למקרר היין שלכם חיישן המודד את לחות היין במקרר ומציג את אחוזי הלחות בלוח התצוגה.

טמפרטורה
החום הולך ומקצין בקיץ, והפרשי הטמפרטורה הולכים וגדלים בין החום הרב ששורר לרוב בשעות היום לבין הלילה בו הטמפרטורות יורדות משמעותית. התנודות הללו מזיקות ליינות. כל תנודה בטמפרטורה מכווצת או מרחיבה את היין בתוך הבקבוק. השינוי מדלל את החיוניות האורגנית של היין ופוגם באיכותו, עד כדי כך שניתן לחוש בו בטעימה פשוטה.
גם טמפרטורה קיצונית קבועה אינה טובה ליין. הטמפרטורה בה מאוחסן היין, משפיעה באופן ישיר על קצת התפתחותו הביוכימית. לכן מומלץ שלא לאחסן יינות בטמפרטורות גבוהות או נמוכות מדי.
למעשה, יינות ממלאים את מלוא הפוטנציאל שלהם כשהם נמצאים בטמפרטורה קבועה בטווח של 10-14 מעלות צלזיוס. כשבאים לבחור מקרר יין, כדאי לוודא כי יש בו מנגנון מתקדם לוויסות האקלים, המבצע תיקוני טמפרטורה נדרשים, כמו לדוגמה בעת פתיחת דלת המקרר וכו'.

חשכה
הקיץ מתאפיין בשעות אור רבות יותר. האור הטבעי חיוני (במידה כמובן) לגוף ולנפש האדם, אבל פוגע ביין. הקרניים האולטרה סגוליות של אור השמש חודרות את זכוכית הבקבוק ומחמצנות את היין. תהליך חמצון הטאינים הטבעיים פוגם באיכות ובטעמו של היין. על כן, לפני בחירת מקרר היין, חשוב לוודא שהוא מספק חשכה מקסימלית והגנה מפני קרני UV באמצעות דלתות אטומות או זגוגיות המסננות קרינה. כמו כן- בדגמים המכילים תאורה פנימית, חשוב לוודא שהיא מספקת אור קר שאינו מכיל קרני UV.
אוורור:
היין הוא מוצר שמשתנה ומתפתח עם הזמן. הוא נושם דרך הפקק ועל כן איכות האוויר הסובב אותו היא גורם שמשפיע על שימורו. חשיפתו של היין לאוויר עומד עלולה ליצור עובש, ריח של טחב וריחות לא נעימים נוספים בבקבוק, כך שחשוב לשמור את היין בסביבה בה האוויר נקי ומתחדש. יש לשים לב לפתחים ייעודיים המאפשרים אוורור, מסננים איכותיים ובמנה פנימי המאפשר בתוכו זרימה של אוויר, כדי שהיינות 'ינשמו' אוויר שיפיק את המיטב שבהם.

סטטיוּת:
תנאי נוסף לאיכות היין, שאינו קשור באופן ישיר לעונת הקיץ, אך יש לקחת בחשבון- הוא סטטיוּת.
תנודות מאיצות את תהליך החמצון של היין ופוגמות באיכותו. היין זקוק למנוחה עם מינימום ויברציות.
פתרון אחסון טוב, הוא כזה שיש בו מנגנונים מתקדמים למניעת תנודות, גם בעת הפעלתו. חשוב לחפש אחר כאלה, כאשר שוקלים לרכוש מקרר יין.
אנו מאחלים לכם קיץ שמח, מלא בשתיית יינות איכותיים צוננים.